Hvorfor www.olym.dk ?


I efteråret 2010 satte jeg mig for, at jeg ville prøve at lave en hjemmeside. Jeg købte et hæfte til kr 70,- og gik så i gang.

Jeg bestemte mig for, at de mange notater og informationer omkring OL jeg igennem tiderne har samlet og gemt i utallige ringbind på en reol, kunne jeg ligeså godt lægge ud på internettet, så flere kunne få gavn af dem.

I første omgang har jeg koncentreret hjemmesiden om, hvordan man kvalificerer sig til OL. For OL er jo ikke bare 16 dage hvert fjerde år - der foregår jo også en hel masse i den mellemliggende periode. Akkurat som til et VM i fodbold, hvor kvalifikationskampene frem til en slutrunde også er interessante at følge - så er det også spændende at følge vejen frem til OL i de forskellige idrætsgrene.


Efter OL i 1992 har et nationalt forbund ikke længere kunnet sende atleter til OL - sådan uden videre. Hver idræt blev pålagt et maksimalt antal deltagere (kaldet kvotepladser), og hvert idrætsforbund måtte nu udarbejde et regelsæt for, hvordan kvotepladserne skulle besættes.

Denne kamp om kvotepladserne har jeg fulgt siden OL i 2000 - og bliver nu formidlet videre gennem denne hjemmeside. Jeg har også forsøgt at rekonstruere kvalifikationsforløbet frem til OL i 1996, ligesom begrænsninger fra tidligere OL er anført.


Interessen og fascinationen af De Olympiske Lege har jeg haft siden jeg var barn. Jeg husker svagt fjernsynsudsendelserne fra OL i 1968 (Mexico City), og når ældre familiemedlemmer snakkede om legene i 1948 og 1952, så var jeg dybt betaget. Siden har jeg fulgt samtlige OL (og vinter-OL) med stor entusiasme - og i sommeren 2012 gik den store drøm i opfyldelse. Jeg sad på tilskuerpladserne i London!


London 2012Her står jeg foran det olympiske stadion i London.





















Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har rettelser, tilføjelser eller kommentarer.

Send din e-mail til Morten Jensen.

siden er lavet af Morten Jensen, maj 2011 - senest opdateret 31. august 2018